Wemmers Tanktransport neemt twaalf nieuwe Actros trekkers in gebruik

jun 2020

•    Hoge verwachtingen van Mercedes-Benz innovatie en brandstofverbruik van deze trekkers 
•    Laag eigen gewicht als harde eis voor truckleverancier
•    Dealer Hogenbirk Bedrijfswagens monitort met Uptime op afstand de technische staat van de trucks

Wemmers Tanktransport B.V. heeft afgelopen week twaalf nieuwe Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. De Actros 1845 LS trekkers zijn voor Wemmers Tanktransport de eerste van de nieuwe generatie. Men heeft hoge verwachtingen van de Mercedes-Benz innovaties op deze nieuwe trucks. 

Een serie met een gouden randje

Voor Wemmers Tanktransport was de ingebruikname van deze Actros trekkers een heuglijk moment. Met deze nieuwe serie Actros trekkers werd vlootnummer 1200 aan het wagenpark toegevoegd. De door Hogenbirk Bedrijfswagens geleverde serie bestaat uit twaalf Actros 1845 LS trekkers met brede StreamSpace cabine. Algemeen directeur Wemmers Tanktransport Paul van den Nieuwenhuizen: “Ik verwacht veel van deze spiegelloze (MirrorCam red.) Actros. Ik vind het een mooie innovatie die ongetwijfeld een positief effect zal hebben op het brandstofverbruik en de veiligheid van onze chauffeurs en medeweggebruikers. Bij de aanschaf van deze nieuwe Mercedes-Benz trucks hebben we zoals altijd ook goed gekeken naar chauffeurscomfort,  verbruik en restwaarde. Dat plaatje moet in zijn geheel kloppen.” 

Geen lichtgewicht qua veiligheid en comfort

De trucks worden ingezet voor het vervoer van vloeibare levensmiddelen zoals plantaardige oliën, glucose en vruchtensappen. Wemmers Tanktransport heeft als eis dat 25 ton lading meegenomen kan worden en de lege combinatie daarom niet meer dan 15 ton mag wegen. Daarom zijn de trucks voorzien van een geïntegreerde schotel en uitgerust met aluminium velgen. Toch heeft de luchtgeveerde Actros ook veel extra’s aan boord met onder meer het Safety Pakket met Active Brake Assist 5, afstandsregeling en airbags. Daarmee kiest Wemmers Tanktransport bewust voor de meest veilige oplossing. Naar verwachting zullen de trucks 110.000 kilometer per jaar afleggen in het tanktransport in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Onderweg ervaart de chauffeur het comfort van de Multimedia cockpit Interactive met groot touchscreen, Mercedes-Benz trucknavigatie en geïntegreerd app-portal. Voor extra comfort buiten de rijtijden zijn de trucks voorzien van Mercedes-Benz standairco.

Hoge servicegraad met Mercedes-Benz Uptime

In de levensmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan de performance van de leveranciers. Wemmers Tanktransport hanteert daarom een minimale ondergrens van 95% in haar servicegraad. Mercedes-Benz levert in dat kader een waardevolle bijdrage met de connectiviteitsservice Uptime. Hogenbirk Bedrijfswagens monitort op afstand de technische staat van de voertuigen en plant waar nodig  reparatie en onderhoud efficiënt in. Om de Actros trekkers in topconditie te houden, heeft Wemmers Tanktransport een Reparatie & Onderhoudscontract afgesloten bij Hogenbirk Bedrijfswagens.