Wemmers Tanktransport

Specialist in vloeibaar levensmiddelentransport

Wij zijn Wemmers: gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare levensmiddelen in Europa. Als logistiek dienstverlener staan we voor voedselveilig tanktransport en een prettige samenwerking met u. Wij leveren uw vloeibare levensmiddelen zorgvuldig, flexibel en snel op de eindbestemming af, zodat uw klant tevreden is met uw product. Ook voor tankreiniging bent u bij ons aan het juiste adres.

Sinds 1880

Kennis en ervaring zijn onze kracht: wij bestaan sinds 1880. Al sinds 1948 zijn wij pionier in het vervoer van vloeibare levensmiddelen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Bekijk de mogelijkheden voor tanktransport
Onze beloftes
 • Verantwoordelijk en gecertificeerd vervoer van levensmiddelen
 • Prettige samenwerking met enthousiaste en kundige medewerkers
 • Professionele tankreiniging
 • We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid in de voedselketen
 • We rijden met up-to-date materieel
 • Betrouwbare partner voor klanten, leveranciers en personeel
 • We zijn innovatief, flexibel en oplossingsgericht
 • We dragen actief bij aan een duurzame samenleving
 • We zijn sociaal voor medewerkers en samenleving
Bij Wemmers maken de mensen het verschil

Uiteraard werken we met modern en goed onderhouden trucks en tankopleggers. 

Maar waarmee we bij Wemmers écht het verschil maken? Dat zijn onze mensen. 

Onze enthousiaste en goed opgeleide medewerkers zetten zich iedere dag in om opdrachtgevers de beste service te bieden. 

Moeten we een stapje extra zetten? We doen het graag, want logistieke uitdagingen zijn er om opgelost te worden.

Wemmers-over-wemmers
Tanktransport met minimale CO2-footprint

Zorg voor het milieu vinden we belangrijk bij Wemmers. Als logistiek dienstverlener nemen we onze verantwoordelijkheid. Daarom kijken we continu hoe we de impact op het milieu en onze omgeving kunnen verkleinen. 

We investeren in modern materieel, trainen chauffeurs om zuinig te rijden en investeren in energiezuinige maatregelen om onze CO2-footprint te verkleinen.

Meer over duurzaamheid
Wemmers-over-tijdlijn-1880
1880
Start eerste transporten Wemmers

In Bleskensgraaf, onder de rook van wereldhaven Rotterdam, is firma Wemmers rond 1880 gestart met de eerste transporten. In het waterrijke gebied specialiseerde Anton Wemmers zich in het transport van agrarische producten per trekschuit. ‘De Eben Haëzer’ voer met boter, kaas en varkens naar de markt in Dordrecht.

 

Wemmers-blauw
1906 & 1924
De volgende generatie Wemmers

In 1906 nam de volgende generatie het over. Arie trad samen met een aantal broers in de voetsporen van zijn vader en richtte zich meer en meer op expeditie.

De eerste auto

In 1924 werd de eerste auto aangeschaft. Door het toenemende vrachtvervoer werd de beurtdienst per schip steeds minder, tot in 1941 het transport over water werd gestaakt.

 

Wemmers-over-tijdlijn-1967
1967
De derde generatie aan boord

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd met paard en wagen melk opgehaald en vee vervoerd met auto’s. Na de oorlog breidde het bedrijf uit met een aantal veewagens.

In 1967 kwam de derde generatie aan boord: Arie’s zoon Rook werd medefirmant. Zijn interesse lag bij het transporteren van levensmiddelen. Na verloop van tijd vervoerde Wemmers Tanktransport in heel West-Europa.

 

Wemmers-over-tijdlijn-2001
2001
Steeds meer, groter en verder

De eisen voor levensmiddelentransport werden strenger. Wemmers ging met de tijd mee en investeerde in een reiniging voor tankwagens. Het wagenpark groeide ondertussen gestaag. Uitbreiding na uitbreiding volgde, ook het aantal transportlanden groeide.

In 2001 vertrok de laatste Wemmers uit de leiding van het bedrijf. De leiding kwam in handen van toenmalig directeur Paul van den Nieuwenhuizen. De naam Wemmers wordt nog steeds gevoerd vanwege de historische waarde en de herkenbaarheid binnen de branche.

 

Wemmers-tijdlijn-2022
2022
Onderdeel van Nijhof-Wassink Group

Wemmers Tanktransport is sinds 1 januari 2022 onderdeel van de Nijhof-Wassink Group: een internationaal opererend familiebedrijf. Nijhof-Wassink Group is in 1967 opgericht en is uitgegroeid tot een internationale dienstverlener in de logistieke en automotive branche. De ruim 1.800 medewerkers van de Nijhof-Wassink Group werken vanuit verschillende vestigingen in België, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Polen en Nederland.

 

Wemmers-over-tijdlijn-2023
2023
Klaar voor de toekomst

Met meer dan 240 ultramoderne trucks en 350 tankopleggers en tankcontainers is Wemmers uitgegroeid tot een toonaangevende transporteur binnen de branche. In Bleskensgraaf en Zaandam hebben we ultramoderne reinigingsstations. Verder hebben we een intern opleidingscentrum en een eigen werkplaats waar onderhoud en keuringen van eigen materieel plaatsvinden. Ook zijn er vestigingen in België, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

 

Wemmers-tankreiniging-2
Wij staan voor voedselveilig en geconditioneerd transport van vloeibare levensmiddelen

Het transport van vloeibare levensmiddelen is aan strenge regels gebonden. Voor ons is alleen het beste goed genoeg. Onze kwaliteitsgarantie blijkt uit diverse certificeringen.

Bij ons heeft u de garantie dat uw producten op een voedselveilige manier worden vervoerd.

 

Intern Opleidingsprogramma

Kwalitatief goed getrainde chauffeurs gaan iedere dag veilig de weg op om elk gewenst levensmiddel op een verantwoorde en gecertificeerde manier te vervoeren. Om dit te garanderen heeft Wemmers een eigen opleidingscentrum op locatie Bleskensgraaf. Hier worden praktijkgerichte opleidingen verzorgd.

Als onderdeel van de Nijhof-Wassink Group zetten we ons actief in voor de gezondheid en veiligheid van medewerkers en de omgeving. Nijhof-Wassink heeft een eigen veiligheidsadviseur (Dangerous Goods Safety Advisor / DGSA) in dienst. Ook BBS-coaches en mentorchauffeurs spelen een belangrijke rol in de begeleiding van chauffeurs.

Chauffeurs worden geschoold in:
 • HACCP-training: Hazard Analysis and Critical Control Point, risico-inventarisatie voedingsmiddelen
 • Schade Preventie (in samenwerking met verzekeringsmaatschappij TVM)
 • Het Nieuwe Rijden: energiezuiniger en minder milieubelastend
 • Basisopleiding: hoe werken wij bij Wemmers, veiligheid, controles, laden & lossen, signaleren en oplossen van problemen 
 • Taalvaardigheid in de belangrijkste Europese taal: het Engels
Bij Wemmers Tanktransport staat en hecht en gedreven team voor u klaar

Wemmers staat voor een persoonlijke benadering. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Eric Goverde
Eric Goverde
 Klaas Wezeman
Klaas Wezeman
dry-bulk-logistics-home

Nijhof-Wassink Group

Trots bedrijf

Wemmers Tanktransport maakt deel uit van de Nijhof-Wassink Group. Dit in 1967 opgerichte familiebedrijf is zowel op nationaal als internationaal niveau uitgegroeid tot een echte allround speler in de logistieke branche. 

 

Naast Wemmers Tanktransport bestaat de Nijhof-Wassink Group uit Volvo Trucks en Renault Bedrijfswagen dealerbedrijf Nijwa, leverancier van e-mobiliteitsoplossingen Nijwa Zero, Truck & Trailer Servicebedrijf Nijwa Trucks, leasebedrijf Nijwa Lease en Chemical en Feed Logistics bedrijf Nijhof-Wassink. De 1.850 medewerkers van de Nijhof-Wassink Group werken vanuit 26 verschillende vestigingen in België, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Polen en Nederland.  

Partners
van Wemmers

Succesvol ondernemen kan je niet alleen. Daarvoor heb je strategische en betrouwbare partners nodig. Bij Wemmers werken we onder andere samen met: