Tanktransport van plantaardige oliën en vetten

Snel en vakkundig door heel Europa

Plantaardige oliën en vetten zijn een belangrijke grondstof voor veel levensmiddelen. Deze producten moeten onder de best mogelijke omstandigheden worden vervoerd. Wemmers is gespecialiseerd in tanktransport van plantaardige oliën en vetten door heel Europa.

Eric Goverde
“Wij garanderen voedselveilig transport. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met mij op.”

Eric Goverde

Wemmers-olie-vetten-2
Gecertificeerd transport van vloeibare levensmiddelen

 

Wemmers Tanktransport verzorgt het transport van plantaardige oliën en vetten vanuit onder meer de havens in Rotterdam, Amsterdam, Hamburg en Neuss naar de levensmiddelenindustrie in Europa. Ook rijden we bijvoorbeeld van en naar Wels in Oostenrijk. 

 

We hebben diverse vestigingen en een groot netwerk in heel Europa, waardoor iedere locatie bereikbaar is. Kennis en ervaring zijn onze kracht: al sinds 1948 zijn wij pionier in het vervoer van vloeibare levensmiddelen. Wij leveren nauwkeurig, op tijd en voor een concurrerende prijs.  

Vloeibaar bulktransport door heel Europa

Wilt u specialty blends laten vervoeren? Biologisch (gecertificeerde) olie?  Of reguliere plantaardige oliën of vetten? 

Wemmers Tanktransport is als logistiek dienstverlener gespecialiseerd in vloeibaar levensmiddelentransport. U kunt ons inschakelen voor gecertificeerd transport van onder meer:

  • Raapolie
  • Kokosolie
  • Zonnebloemolie
  • Palmolie
  • Stearines
Wemmers-olie-vetten-1
Tanktransport met modern materieel

Bij het transport van vloeibare levensmiddelen is het juiste equipment essentieel. Vloeibaar bulktransport van plantaardige oliën en vetten voeren we uit met moderne trucks en tankopleggers. 

 

Ons rijdend personeel is gespecialiseerd volgens de strengste veiligheids- en kwaliteitseisen en rijdt in een up-to-date wagenpark dat is afgestemd op tanktransport van vloeibare levensmiddelen. Zo garanderen wij voedselveilig transport, iedere lading opnieuw. Ook intermodaal transport is mogelijk.

Wemmers staat voor voedselveilig transport van vloeibare levensmiddelen

Voor het transport van plantaardige oliën en vetten gelden strenge regels. Logisch, aangezien deze producten worden gebruik als grondstof in de levensmiddelenindustrie. 

Daarom is voor ons alleen het beste goed genoeg. Onze kwaliteitsgarantie blijkt uit diverse certificeringen.

Wemmers-tankreiniging-2
24/7 real-time inzicht

Als producent moet u erop kunnen vertrouwen dat wij op het afgesproken tijdstip komen laden. Als afnemer wilt u sappen en concentraten op tijd geleverd krijgen. Daarom volgen we onze trucks real-time. 

Zo kunnen we u exact informeren over de aankomsttijd van een combinatie en u proactief informeren bij onvoorziene wijzigingen. Desgewenst kunt ook zelf real-time meekijken (track and trace) via uw Transport Management Systeem (TMS) en de GPS-data van onze trucks.

Wemmers-vruchtensap-4
Geconditioneerd transport van levensmiddelen

 

Elk product moet onder een specifieke temperatuur worden vervoerd om de kwaliteit te behouden. Onze tankopleggers zijn zeer compleet uitgerust om vloeibare levensmiddelen onder de beste omstandigheden te vervoeren. Tankopleggers kunnen worden verwarmd, zodat plantaardige oliën en vetten op precies de juiste temperatuur worden vervoerd.

 

Onze tankopleggers hebben meerdere compartimenten. Zo kunnen we kleine batches product opgesloten vervoeren. Een groot aantal tankopleggers zijn uitgerust met een pomp om ook dik vloeibare producten zonder problemen te kunnen lossen. Ook hebben we speciale kip-opleggers om bij vloeistoffen met een hoge viscositeit de eventuele restlading tot een minimum te beperken.

Wemmers-olie-vetten-4
Maak het uzelf makkelijk met On Site Operations

Als producent wilt u zich vooral met het productieproces bezighouden. Daarom ondersteunen we u graag met On Site Operations. 

Daarbij is een ervaren specialist van Wemmers elke dag op uw productielocatie aanwezig. Deze On Site Operator regelt het (voor)laden en/of lossen van tankopleggers zodat u daar geen omkijken naar heeft. 

De voordelen van On Site Operations:

  • U kunt zich volledig focussen op het productieproces
  • Laden en lossen is optimaal afgestemd op het productieproces
  • De productie hoeft niet te wachten totdat de chauffeur arriveert. Dat vergroot de productieoutput.
  • Chauffeurs hoeven niet te wachten. Daardoor wordt transport efficiënter uitgevoerd.
Voedselveilig transport in schone tankopleggers en containers

In Zaandam en Bleskensgraaf beschikken we over moderne, gecertificeerde reinigingsstations waar we naast onze eigen tankopleggers en containers, ook die van derden reinigen. 

 

Zo beschikken we over het EFTCO Food Assessment: een Europees certificaat dat onze tankreiniging erkent als tankreinigingsstation voor levensmiddelenproducten. Daarnaast zijn we onderdeel van de Association of Tankcleaning Companies Netherlands (ATCN): een netwerk van gecertificeerde reinigingsinstallaties in Nederland.

Benieuwd wat Wemmers voor u kan betekenen?
Neem contact met mij op.
Eric Goverde
Eric Goverde