Tanktransport van chocolade en cacao

Vloeibaar levensmiddelentransport door heel Europa

Het transport van cacaomassa en -boter vraagt om expertise. Deze producten moeten onder de best mogelijke omstandigheden worden vervoerd om de kwaliteit te behouden. Wemmers is gespecialiseerd in tanktransport van vloeibare cacaomassa en -boter door heel Europa.

 Klaas Wezeman
"Wij garanderen voedselveilig transport, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met mij op"

Klaas Wezeman

Wemmers-chocolade-2
Geconditioneerd tanktransport van cacaomassa en -boter

 

Cacao en chocolade zijn temperatuurgevoelige producten. De ideale vervoerstemperatuur ligt tussen de 40 en 50 graden, afhankelijk van het product. Onze tankopleggers kunnen worden verwarmd, zodat chocolade en cacao op precies de juiste temperatuur worden vervoerd.

 

Onze gespecialiseerde chauffeurs houden tijdens het laden, het transport en het lossen voortdurend de temperatuur in de gaten. Zo heeft u als opdrachtgever de garantie dat cacaomassa en -boter in onze geïsoleerde tankopleggers onder de beste condities worden vervoerd en de kwaliteit behouden blijft.

Vloeibaar bulktransport van chocolade en cacao

Wemmers Tanktransport is de logistieke specialist bij uitstek voor het transport van vloeibare chocolade en aanverwante producten. 

Vanuit specifieke cacao gebieden, zoals de Zaanstreek in Nederland en Hamburg en de omgeving Berlijn, vervoeren we cacaomassa en -boter door heel Europa, maar met name naar Zwitserland. Deze producten worden verwerkt in onder meer chocoladerepen, bonbons, koekjes en ijsjes. In speciaal verwarmde en geïsoleerde opleggers vervoeren wij:  

  • Vloeibare chocolade
  • Vloeibare cacaomassa
  • Vloeibare cacaoboter
  • Lecithine
Wemmers-chocolade-1
Real-time inzicht in de locatie van uw product

Als producent moet u erop kunnen vertrouwen dat wij op het afgesproken tijdstip komen laden. Als afnemer wilt u chocolade en cacao op tijd geleverd krijgen. Daarom volgen we onze trucks real-time. 

Zo kunnen we u exact informeren over de status van uw lading, de verwachte aankomsttijd van een combinatie en informeren we u proactief bij onvoorziene wijzigingen. Desgewenst kunt ook zelf real-time meekijken (track and trace) via uw Transport Management Systeem (TMS) en de GPS-data van onze trucks.

Wij staan voor voedselveilig en gecertificeerd transport van vloeibare levensmiddelen

Als u kiest voor Wemmers Tanktransport, bent u verzekerd van voedselveilig transport van chocolade en cacao. Wij werken volgens de hoogste HACCP, SQAS en ATCN-normen en zijn ISO 22000 gecertificeerd. Onze kwaliteitsgarantie blijkt uit diverse certificeringen:

Wemmers-tankreiniging-2
Wemmers-chocolade-3
Moderne trucks en tankopleggers

 

Tanktransporten van chocolade en cacao voeren we uit met moderne trucks en tankopleggers. Ons personeel is opgeleid volgens de strengste veiligheids- en kwaliteitseisen en rijdt in een up-to-date wagenpark. Zo garanderen wij voedselveilig transport, iedere lading opnieuw.

 

Wemmers beschikt over een groot transportnetwerk. Daardoor is elke locatie in Europa bereikbaar. Kennis en ervaring zijn onze kracht: al sinds 1948 zijn wij pionier in het vervoer van vloeibare levensmiddelen. Wij leveren nauwkeurig, op tijd en voor een concurrerende prijs. 

Gevarieerd wagenpark voor elk type product

Ons equipment is volledig ingericht op voedselveilig transport van vloeibare levensmiddelen. 

Onze tanks kunnen worden verwarmd zodat producten op de juiste temperatuur worden vervoerd. 

Een groot aantal tankopleggers zijn uitgerust met een pomp om ook minder vloeibare producten zonder problemen te kunnen lossen. 
 

Ook hebben we speciale kip-opleggers om bij vloeistoffen met een hoge viscositeit de eventuele restlading tot een minimum te beperken.

Wemmers-vruchtensap-5
Speciale service van Wemmers
Maak kennis met de voordelen van On Site Operations

Als producent wilt u zich kunnen focussen op het productieproces. Wemmers kan u ontzorgen met On Site Operations. Onze On Site Operator is elke dag op uw productielocatie aanwezig en regelt het (voor)laden en/of lossen van tankopleggers.

De voordelen van On Site Operations:

  • U kunt zich volledig focussen op het productieproces
  • Laden en lossen is optimaal afgestemd op het productieproces
  • De productie hoeft niet te wachten totdat de chauffeur arriveert. Dat vergroot de productieoutput.
  • Chauffeurs hoeven niet te wachten. Daardoor wordt transport efficiënter uitgevoerd.
Voedselveilig transport in schone tankopleggers

Voedselveilig transport is een must bij vloeibaar levensmiddelentransport. In Zaandam en Bleskensgraaf beschikken we over moderne reinigingsstations waar we onze tankopleggers en tankcontainers reinigen.

 

Wemmers heeft alle certificaten. Zo beschikken we over het EFTCO Food Assessment: een certificaat dat onze tankreinigingsbedrijven erkent als tankreinigingsstation voor levensmiddelenproducten in Europa. Daarnaast zijn we onderdeel van de Association of Tankcleaning Companies Netherlands (ATCN): een netwerk van gecertificeerde reinigingsinstallaties in Nederland.

Benieuwd wat Wemmers voor u kan betekenen?
Neem contact met mij op.
 Klaas Wezeman
Klaas Wezeman