Blog: hoe doen we tanktransport goed, efficiënt en duurzaam?

Wemmers Tanktransport is huistransporteur van Fuji Oil Europe: fabrikant van plantaardige oliën, vetten en chocoladeproducten voor de voedingsindustrie. Wemmers Tanktransport doet zowel de aanvoer van grondstoffen naar de site in Gent als het transport van Fuji Oil’s producten richting afnemers. Hoe doen we dat zo efficiënt, flexibel en duurzaam mogelijk? Lees het blog van Eric Goverde, Commercial Manager Food Logistics van Wemmers Tanktransport.

‘De productie moet altijd verder kunnen’

“Het productieproces van Fuji Oil Europe is voor ons leidend in de ingaande en uitgaande logistiek. Zij plannen de productie, wij plannen de auto’s en chauffeurs en zorgen ervoor dat er tankopleggers en containers klaar staan als Fuji Oil Europe die nodig heeft. Het is voor Fuji Oil namelijk belangrijk dat de productie te allen tijde verder kan. Product dat klaar is moet geladen worden, ook als dat nog niet meteen naar de klant kan. Ons voorlaadsysteem is daarin een belangrijke schakel zodat het productieproces niet stagneert. Wij plannen tankopleggers en containers voor de belading van gereed product. Als die belading wat vroeger gebeurt dan de levering vereist, dan kunnen de tankopleggers en containers tijdelijk worden opgeslagen op het terrein van Fuji Oil Europa of bij ons depot in Evergem.”

“We plannen transport zo efficiënt mogelijk om lege kilometers te voorkomen.”

Dedicated chauffeurs zorgen dat alles soepel loopt

“We werken met een vaste groep chauffeurs die qua laden en lossen alles verzorgen. Deze dedicated chauffeurs zorgen ervoor dat op de fabriek alles soepel loopt. Zij kennen de locatie, weten welk laadstation ze moeten hebben en snappen hoe ze moeten omgaan met de producten van Fuji Oil Europe. Dat luistert namelijk heel nauw. Het is heel specifiek werk, dat vraagt om goed getrainde chauffeurs. De planning van de auto’s en chauffeurs gebeurt door een vaste planner die volledig op de hoogte is van de eisen en wensen van Fuji.”

Lege kilometers voorkomen

“Net als voor Fuji Oil Europe is duurzaamheid ook voor ons een belangrijk aspect. Daar geven we op allerlei manieren invulling aan, bijvoorbeeld door transport zo efficiënt mogelijk te plannen. Zo zoeken we vervolgvrachten altijd in de buurt van een loslocatie zodat we het aantal lege kilometers tot een minimum beperken. Dat reduceert kosten en is goed voor het milieu. Een win-win situatie voor alle partijen!”

Eric Goverde, Commercial Manager Food Logistics Wemmers Tanktransport