Hoe helpen wij Fuji Oil Europe?

Fuji Oil Europe is fabrikant van plantaardige oliën, vetten en chocoladeproducten voor de voedingsindustrie. Fuji Oil Europe en Wemmers Tanktransport werken al vele jaren samen. Hoe ervaart Fuji Oil Europe de samenwerking? “Chauffeurs kennen alle bijzonderheden en weten hoe ze met onze producten moeten omgaan. Gevoelsmatig zijn zij echt onderdeel van ons team.”

Chocolade, koekjes, zoetwaren en meer…

Je staat er wellicht niet bij stil als je een koekje, stuk chocola of een ijsje eet. Maar bij de productie van deze producten zijn heel veel partijen betrokken. Een daarvan is Fuji Oil Europe uit Gent: vooraanstaand producent en leverancier van plantaardige oliën en vetten en cacaocoatings en -vullingen. Fuji Oil Europe levert zijn producten aan afnemers die het verwerken in hun eindproducten. Chocolade, koekjes, snacks, ijscrème, zoetwaren, zuivel: het is slechts een greep uit de eindproducten waarin de ingrediënten van Fuji Oil Europe worden gebruikt.

“We hebben een vaste contactpersoon bij Wemmers Tanktransport en dat werkt ontzettend prettig.”

 

Europa

Met Europa als voornaamste afzetmarkt is ook de logistiek een belangrijk onderdeel in de dagelijkse bedrijfsvoering. Supply Chain Manager Evelien De Bruycker is verantwoordelijk voor de logistieke afdeling. “Enerzijds regelen wij de aanvoer van de grondstoffen die wij nodig hebben voor de productie, anderzijds zorgen we voor het transport van bulkproducten en verpakte goederen naar onze internationale afnemers.”

Flexibiliteit in logistiek

Belangrijk aspect in het productieproces is flexibiliteit, wat een direct verband heeft met de logistiek. “Als huistransporteur speelt Wemmers Tanktransport daarin een belangrijke rol. Wemmers Tanktransport doet voor ons zowel de aanvoer van grondstoffen naar onze site in Gent als het transport van Fuji Oil’s producten richting afnemers. Zij zorgen ervoor dat ze producten precies kunnen lossen of laden volgens onze noden, en zijn ook in staat om snel te anticiperen en eerder te laden indien noodzakelijk. Daardoor zijn wij als organisatie in staat om onze capaciteit beter te benutten.”

‘Chauffeurs kennen ons product en onze site’

Fuji Oil Europe en Wemmers Tanktransport werken al vele jaren samen. “Een echt familiebedrijf waar je je geen nummer voelt”, vertelt Evelien. “We hebben een vaste contactpersoon bij Wemmers Tanktransport en dat werkt ontzettend prettig. De communicatie tussen onze teams is efficiënt. Bovendien werken ze met een vaste groep chauffeurs die op onze site de producten laden en lossen. Zij kennen alle bijzonderheden ter plekke en weten hoe ze met onze producten moeten omgaan. Gevoelsmatig zijn zij echt onderdeel van ons team. Het vraagt specifieke kennis om onze producten onder precies de juiste omstandigheden te laden, te vervoeren en te lossen bij onze klant. Juist omdat we zoveel klantspecifieke producten ontwikkelen.”

“Wemmers kan snel anticiperen. Daardoor zijn wij als organisatie in staat om onze capaciteit beter te benutten.”

‘De chauffeurs zijn ook ons visitekaartje’

Wemmers Tanktransport verzorgt een groot deel van de uitgaande logistiek richting afnemers van Fuji Oil Europe. Naast een kwalitatief hoogwaardige aflevering van producten, hecht Fuji Oil veel waarde aan een representatieve uitstraling. “De chauffeurs die bij onze klanten lossen, zijn ook ons visitekaartje. Ze zijn een verlengde van wie wij zijn als bedrijf en waar we voor staan. Wemmers Tanktransport geeft daar al jaren op een goede manier invulling aan. Pronkstuk is een van de tankopleggers die vorig jaar in onze kleuren is gestoken. Dat levert ons extra exposure op, en onderstreept ook de goede samenwerking met Wemmers Tanktransport.”

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?