Innovatie bij Wemmers bereikt nieuw hoogtepunt

sep 2017

Innovatie bij Wemmers samen met Van Hool en AAK

Wij weten als geen ander dat het transporteren van bakkersvet (‘shortening’) een vak apart is. Het vraagt om speciale condities en veiligheden. Vaste klant AAK Belgium NV wil altijd aan de toenemende vraag kunnen voldoen en heeft ons benaderd om in samenwerking met Van Hool een nieuwe oplegger te ontwikkelen, een zogenaamde potjeswagen. Het proces voor de bouw in april 2015 van start gegaan, ondertussen is de eerste twee van deze opleggers in Europa de weg op. We zijn er blij mee.

Het ontwerp is wereldwijd nieuw, evenals het feit dat deze oplegger door drie partijen (AAK Belgium NV, Van Hool NV, Wemmers) is ontwikkeld. Deze oplegger biedt naast 60% toename in laadvermogen ook ver doorgevoerde optimalisatie voor veiligheid, zowel op de weg als bij het laden en lossen. De twee buitenste houders kunnen een hoek van meer dan 90 graden bereiken, die nodig is om de stroperige vetten verantwoord te kunnen lossen.

Het kiepen is gezekerd met dubbele beveiliging. Verder is de oplegger aangepast aan de laad- en productiefaciliteiten van AAK Belgium NV. Bij Van Hool stond Jan Noppen als technisch vader aan de wieg van deze oplegger, dezelfde Noppen die bij zijn start bij Van Hool 36 jaar gelden de eerste ‘potjeswagen’ heeft ontwikkeld. Hij gaat nu met pensioen.