Tevreden over nieuwe FrieslandCampina oplegger

mei 2013

Koninklijke FrieslandCampina werkt nauw samen om transporten zo doeltreffend mogelijk te laten verlopen. Binnen het uitgebreide duurzaamheidsprogramma van FrieslandCampina wordt onder andere aandacht besteed aan het terugdringen van CO2-uitstoot. De aanschaf van nieuw materieel past in deze proactieve aanpak.

Herjon Conen, Manager Intra Transport bij FrieslandCampina: "De nieuwe Dedicated Intra Oplegger is vandaag geleverd en wordt zo spoedig mogelijk ingezet voor transport tussen de locaties van FrieslandCampina. Voor duurzaamheid geldt: hoe lager het eigen gewicht, hoe groter de inhoud van de wagen, hoe minder ritten wij hoeven te maken, des te kleiner onze CO2-footprint. Vandaar deze stap."

Hij vervolgt: "Sinds de start van onze samenewerking in 2010 levert Wemmers op zijn minst de kwaliteit die wij verwachten, en meestal meer. Ze zijn flexibel, een expert in de foodsector en ze denken mee." Het eerste overleg over dit nieuwe voertuig stamt uit najaar 2012. Kort erna is de oplegger door Wemmers besteld. Deze voldoet exact aan de eisen die voor FrieslandCampina gelden en vervoert 37.000 liter.