Stagelopen of afstuderen

Ben jij op zoek naar een uitdagende en grensverleggende stage- of afstudeerplek? Dit kan bij Wemmers Tanktransport B.V! Een stage- of afstudeerplaats is een mooie gelegenheid om kennis te maken met ons bedrijf. Regelmatig is er bij Wemmers Tanktransport B.V. een geschikte opdracht aanwezig welke door een student of scholier vervuld kan worden. Wemmers is ook een Erkend Leerbedrijf voor het MBO, lees hier daar meer over!

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor een stage- of afstudeerplek? Stuur dan een mail naar leon.bor@wemmers.nl.  Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Enkele oud stagiairs vertellen hier onder hun verhaal.

Sarah van der Wal

Welke opleiding doe je?

Ik doe de opleiding Manager Transport en Logistiek op het STC College in Rotterdam.

Wat doe je bij Wemmers?

Mijn vaste plek is op de afdeling orders, maar soms zit ik ook op de andere afdelingen als zij opdrachten voor mij hebben.

In de ochtend begin ik gelijk met het maken van de laad en los lijstjes voor evt. extra kosten. Elk uur houd ik dat bij. En meld ik ze zodra dat nodig is. Het is erg belangrijk dat je dit goed doet, omdat het gaat om extra kosten die Wemmers krijgt.

Tussen die tijd doe ik vaak de andere taken. Dus het stickeren en sorteren van de CMR’s, het opvolgen van de chauffeurs, het invoeren van orders en het bijhouden van gegevens van  bepaalde klanten.

Vaak komen er ook nog andere taken bij. Als ik tijd over heb vraag ik altijd of ik iemand anders kan helpen, de administratie of de planning.

Wat wil je bereiken met je studie?

De opleiding Manager Transport en Logistiek doe ik in 3 jaar in plaats van 4 jaar. Ik hoop dat ik dit goed afrond. Daarna wil ik graag doorstuderen op het HBO. Ik weet niet precies welke opleiding, maar de sector logistiek spreekt mij erg aan.

Wat heb je geleerd bij Wemmers?

  • Rustig en secuur werken
  • Het sorteren en stickeren van CMR’s
  • Het invoeren van orders
  • De extra kosten melden
  • Het terug melden van extra kosten
  • De bijzonderheden van tanks
  • Het inscannen van CMR’s
  • Het opvolgen van chauffeurs

Al met al heb ik een leerzame en leuke stageperiode gehad!

Frank Kooijman

Welke opleiding doe je?
Ik studeer Logistiek en Economie aan de NHTV te Breda

Wat doe je bij Wemmers Tanktransport?
Ik doe mijn afstudeeronderzoek op de planningsafdeling. Daarbij doe ik een onderzoek naar het verbeteren van de effectiviteit van voorladers en het optimaliseren van een Control Tower voor diverse stakeholders.

Wat wil je bereiken met je studie?
Met mijn studie wil ik voornamelijk bereiken dat ik veel leer over de gehele logistieke sector. Daarom heb ik stages gelopen bij verschillende soorten bedrijven (Productie, Warehousing en Transport). Na afronding van de stage hoop ik te kunnen gaan werken als planner.

Wat heb je geleerd?
Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over het planningsproces van Wemmers & het voorlaadconcept wat Wemmers hanteert. Mijn werkplek was tussen de planners en heb dus goed kunnen ervaren hoe het is om te werken in de transport sector. Ik heb een leuke en leerzame stageperiode gehad met leuke collega`s!

Fabiënne Penning

Welke opleiding doe je?
Ik volg de opleiding Manager Transport en Logistiek op het STC in Rotterdam.

Wat doe je bij Wemmers Tanktransport?
Mijn taak bij Wemmers Tanktransport is het sorteren van vrachtbrieven en deze stickeren, het maken van laad en los lijstjes om de evt. extra kosten bij de klant te melden, de extra kosten terug boeken in het systeem en ook werk ik hier aan mijn opdrachten voor school, waar na alle taken van Wemmers ook nog genoeg tijd voor overblijft.

Wat wil je bereiken met je studie?
Wat ik wil bereiken met mijn studie is dat ik eerst mijn opleiding Manager Transport en Logistiek op het STC afmaak. Daarna is het mijn doel om op het HBO een opleiding tot planner te volgen. Ook zou ik graag in de toekomst mijn vrachtwagenrijbewijs halen. Dit allemaal omdat ik werken met transport erg leerzaam en vooral leuk vind, en daarom ook verschillend inzetbaar wil zijn later.

Wat heb je geleerd?
Ik heb geleerd dat je op de administratie heel erg secuur moet zijn met gegevens en cijfers. Als je per ongeluk een mailtje naar een klant stuurt met het juiste los of laad nummer maar met de verkeerde los of laad plaats ontstaat er al snel verwarring en moet je dat zo snel mogelijk oplossen. Ook heb ik meer geleerd over de bijzonderheden binnen het tanktransport. Vorig jaar op school is dit minder aan bod gekomen, terwijl dat juist een sector is waar ik later misschien in zou willen werken.

Sander Rikkers

Welke opleiding doe je?
Ik studeer logistiek en economie aan de Hogeschool in Rotterdam.

Wat doe je bij Wemmers Tanktransport?
Ik doe een onderzoeksstage waarbij ik het voorlaadsysteem beoordeel op efficiëntie en ook moet ik het voorlaadsysteem meetbaar maken (KPI’S opstellen). 
Naast mijn onderzoek werk ik mee op de planningsafdeling en mijn taak is daar vrachtbrieven sorteren en extra kosten melden aan de klant, naast verscheidene administratieve zaken. 

Wat wil je bereiken met je studie?
Ik wil door mijn studie mijn logistieke kennis uitbreiden en met name op het gebied van transport. Binnen mijn opleiding vind ik de vakken en projecten die met transport te maken hebben het leukst om te volgen en de projecten die met transport te maken hebben vind ik het leukst om te maken. Na mijn afstuderen wil ik ook een baan in de transportsector. Mijn kennis over logistiek vergroten kan bij Wemmers goed omdat ik op school nooit les heb gekregen over tanktransport. 

Bij Wemmers kan ik dus mijn kennis opbouwen over een ander aspect van de logistieke sector waar ik op school niet veel over leer.

Wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd hoe het plannen van vrachten in de praktijk werkt, ik heb het voorlaadsysteem geleerd waar ik voor mijn stage bij Wemmers nog nooit van heb gehoord en ik heb geleerd hoe data analyseren in KPI’s opstellen in de praktijk gaat.
Verder heb ik veel kennis opgedaan over tank transport (over de weg). Tot nu toe vind ik mijn stageperiode bij Wemmers erg leerzaam en de vrijheid die ik krijg voor mijn onderzoek is erg fijn.
Ook zijn de werknemers altijd bereid om je te helpen en vragen stellen kan altijd.