Opleiding

Intern Opleidingscentrum

Bij Wemmers rijden we graag optimaal voor de klant. Daarom investeert Wemmers in personeel. Kwalitatief goed getrainde chauffeurs gaan iedere dag veilig de weg op om elk gewenst levensmiddel op een verantwoorde en gecertificeerde manier te vervoeren.

Om dit te garanderen heeft Wemmers een eigen opleidingscentrum op locatie Bleskensgraaf. Hier worden het gehele jaar praktijkgerichte opleidingen verzorgd voor alle chauffeurs uit binnen- en buitenland. Zij besteden gemiddeld 14 uur per jaar aan opleiding en nascholing. De voertaal loopt uiteen van Nederlands, Engels tot Duits. Wemmers voldoet hiermee aan de Code 95 eisen voor opleiding en nascholing.

Chauffeurs worden standaard geschoold in:

  • HACCP training: Hazard Analysis and Critical Control Point, risico-inventarisatie voedingsmiddelen
  • Schade Preventie (in samenwerking met verzekeringsmaatschappij TVM)
  • ‘Het Nieuwe Rijden’: energiezuiniger en minder milieubelastend
  • Basisopleiding: hoe werken wij bij Wemmers, veiligheid, controles, laden & lossen, signaleren & oplossen van problemen

Opleiden voor en in de praktijk

Anton van Amerongen is bij Wemmers verantwoordelijk voor de opleidingen. Hij komt zelf uit de praktijk en weet als geen ander welke opleidingen werken voor Wemmers: “Wij hebben het opleidingenpakket zo samengesteld dat het voldoet aan alle Europese eisen. Het sluit aan op de eigen werkzaamheden van de chauffeurs en bij de praktijk zoals we die bij vloeibare transporten kennen.”

“Tegelijkertijd is het een goede mix is van theorie en zelf doen, wat de chauffeurs belangrijk vinden. Neem bijvoorbeeld het arbeidstijdenbesluit. De klant en de chauffeur willen de toegestane werktijden zo goed mogelijk benutten. Door slim na te denken kom je een heel eind. Bij de training Schadepreventie hebben we ervoor gekozen om samen te werken met verzekeringsmaatschappij TVM. Wij leggen hun expertise naast die van ons, samen weten we het meest. En hoe goed je ook rijdt, soms zijn het de kleine dingen die het doen… Ik zeg vaak tegen de chauffeurs: stap eens uit, dan zie je meer!”