Wemmers aan tafel bij Bunge Loders Croklaan

Wemmers Tanktransport spreekt met Casper Bakhuis, Supply Chain Delivery Manager van Bunge Loders Croklaan over hun partnership.

Bunge Loders Croklaan is een bedrijf dat oorspronkelijk in Nederland door de heer Crok in 1843 is opgezet. Lijnzaad was destijds het enige product dat men produceerde. Gedurende de jaren werd het assortiment uitgebreid. De specialisatie van dit bedrijf ligt nu op de productie van een uitgebreide portfolio van oliën en vetten. De producten worden gebruikt in chocolade, bakkerijproducten, babyvoeding maar ook in diervoeding en de energiebranche.

Innovatie en professionalisering
Sinds 4 jaar werkt Casper Bakhuis bij dit mooie bedrijf en maakt hij onderdeel uit van het Supply Chain Team. Hij stuurt hier als Supply Chain Delivery Manager 3 teams aan, van in totaal 25 mensen, welke verantwoordelijk zijn voor zowel de Customer Service als Customer Logistics. Via deze weg leerde hij ook Wemmers Tanktransport kennen.

‘Bunge Loders Croklaan werkt al ruim 10 jaar met Wemmers samen’ vertelt Casper. ‘Omdat we het transport compleet hebben geoutsourcet werken we samen met meerdere transporteurs voor onze interne- en externe productstromen. Wemmers is hierin de grootste’.

Intensivering van de samenwerking met Wemmers werd een feit toen Bunge Loders Croklaan verder wilde innoveren en de interne logistiek wilde professionaliseren. ‘In die tijd was er al een soort voorlaadconcept, maar samen met Wemmers Tanktransport wisten we dit concept te verbeteren. Hierdoor zijn de wachttijden voor de chauffeurs teruggebracht, is de levertijd naar onze klant versneld en is de kwaliteit van transport verbeterd.

‘Het team van Wemmers heeft samen met ons een goede basis gelegd’ vindt Casper. De structuur is hierdoor verbeterd en aanvullende processen zijn ingevoerd. Er zijn gezamenlijke afspraken gemaakt en ook concrete administratieve en fysieke afhandelingen zijn vastgelegd. Hierdoor is Wemmers op onze locatie in Wormerveer naast de leverancier van de voorlaadwagens ook de uitvoerende partij die het vervoer verder voor ons verzorgt. Wij hebben dagelijks contact met hen en eens in de twee weken hebben we een multidisciplinair overleg om de zaken te evalueren en verbeterslagen samen tot een succes te maken.

"Wemmers opereert nog steeds als een echt familiebedrijf. Dat merk je goed in het werk. Ze zijn trots, betrokken en constructief en dat maakt ze uniek."

Wij willen de beste in de markt zijn
‘Bij Bunge Loders Croklaan zoeken we elke dag naar optimalisatie. Door innovatie zijn wij onze concurrenten altijd een streepje voor. We willen immers de beste in onze markt zijn. Niet alleen de kwaliteit van onze producten moet op topniveau zitten, maar ook dienen de orders op tijd en perfect te worden afgeleverd bij onze klanten. Daar maken wij namelijk het verschil mee en wij streven ernaar om dit zo te houden. Het logistieke deel is een zeer belangrijk onderdeel van onze klantbeleving en dat betekent dat deze samenwerking met Wemmers dus zeer belangrijk is. Het succes van de samenwerking is gebaseerd op open communicatie, flexibiliteit en gedrevenheid. Bovendien zijn beide partijen bij vraagstukken goed in staat om samen naar oplossingen te zoeken. Door geven en nemen en het gezamenlijke doel in een relatie centraal te stellen  weten we het altijd goed samen op te lossen. Wemmers opereert nog steeds als een echt familiebedrijf. Dat merk je goed in het werk. Ze zijn trots, betrokken en constructief en dat maakt ze uniek. Wij hechten veel waarde aan de relaties met onze klanten en leveranciers en dat doet Wemmers Tanktransport ook. Kortom, er zijn tal van eigenschappen, waarden en normen die beide bedrijven nastreven en dat maakt onze samenwerking zo prettig en succesvol.’