Plantaardige oliën en vetten

  • Oliën en vetten

Plantaardige vetten & oliën

Wereldwijd worden grote hoeveelheden plantaardige oliën en vetten geproduceerd. Deze worden onder andere gebruikt als grondstof in de levensmiddelenindustrie. Wemmers speelt een belangrijke rol in de volgende stap in het proces: transport vanuit de haven in Rotterdam naar de levensmiddelenindustrie binnen Europa.

Wemmers is een van de grote Europese transportfirma’s en specialiseert zich in vloeibaar levensmiddelentransport van deur tot deur. Ons personeel is gespecialiseerd volgens de strengste veiligheids- en kwaliteitseisen en rijdt in een up-to-date wagenpark dat is afgestemd op dit vervoer. Zo garanderen wij voedselveilig transport, iedere lading opnieuw. Meer weten? Dat kan! Wij zijn u graag van dienst bij het oplossen van uw logistieke uitdagingen.

Wist u dat : Palmolie

Een van de belangrijkste plantaardige oliën is palmolie. Wereldwijd wordt in totaal ruim 45 miljoen ton palmolie geproduceerd. Maleisië en Indonesië zijn goed voor bijna 90% van de productie. De Europese Unie importeert 13% palmolie van de wereldproductie: 5,85 miljoen ton. Palmolie komt Nederland binnen met name via Rotterdam en wordt hier verder verwerkt en/of geëxporteerd.